2017. január 29., vasárnap

Dubai - Ahol a tengerpart is túl szép ahhoz, hogy igaz(i) legyen

Annak ellenére, hogy Dubai az Arab-tenger partján fekszik, természet adotta szép tengerrel és parttal, ez nem volt elég. Ahhoz, hogy egyedi és felülmúlhatatlan legyen a világban, ennél többre volt szükség.

Ezért pénzt és energiát nem kímélve, mesterséges szigeteket hozott létre: a Pálma-szigetcsoportot, a Föld (The World) szigetcsoportot, és így tovább. Ez már tényleg vonzotta a turistákat!

Ugyan sivatag veszi körbe mindenhol, a homokot is importálták, mert nem találták elég finomnak és kellemesnek egy tökéletes tengerparthoz. Értitek, sivatagba tonnaszámra homokot importálni?? 😣
(Ez a húzás az én szememben még a sivatag közepére épített sípályát is übereli.)

Felülnézetből:


A Pálma-szigetek felé tartva a monorail-en.


Tengerparti lakóövezet - ezt a környezetet azért elviselném én is. :) Az amerikai lakóparkokra emlékeztet, hasonlóban laktam én is, csak hát nem egy szigeten...


Az Atlantis hotel a Pálma-szigetek közepén. Hatalmas, a kép nem adja vissza a látványt. A közepén lévő arab kapu motívum külön építészeti remekmű.


Benne szokás szerint tucatnyi étterem, köztük pár gasztro különlegesség is.


Hogy a nevéhez hű legyen, a hotel alatt egy Atlantis témájú akvárium kiállítás fekszik, ami az elsüllyedt város környezetében mutatja be a tengeri élővilágot.


Varázslatos.


Egy homályos és félrecsúszott kép, de tojunk rája! 😂


Úszkálni is van lehetőség...


... ha valakit nem riasztanak a tüskés ráják és a cápák,


... meg az ilyen óriási halak.


Csupa színesség.


Ha már scuba diving-ra nem volt lehetőségünk, legalább így megtekinthettük a tengeri világot Dubai-ban.

3 megjegyzés:

  1. Csodaszép!!! De jó, hogy ennyi ideig voltatok ott, így sok mindent meg tudsz mutatni nekünk, a kiéhezett olvasóidnak :)

    VálaszTörlés
  2. Valóban egyedi, tettek is érte. :)

    VálaszTörlés