2017. január 15., vasárnap

Helló, Dubai! ... avagy egy másik világba érkezve

Még Magyarországról nézve is úgy tűnik, mintha egy másik bolygóra érkezett volna az ember, nem hogy Nepálból, egy fejlődő ázsiai országból érkezve.
Ahogy leszálltunk a repülőről, már a reptér egy új világba kalauzolt. Futurisztikus fények, tablet-TV-k a nyilvános WC-ben, Rolex faliórák, vadonatúj taxik a sorban, 'satöbbi. Tudtuk előre, hogy mire számítsunk, élőben mégis mellbevágó az érzés.

A reptéri WC. 😀


Standard városkép.


A jövőben járunk? Ja nem, csak egy mozgójárdán a Dubai Mall kerületében. Az elviselhetetlen hőség miatt az egész környéken fedett, légkondicionált magasfolyosókat alakítottak ki mozgójárdákkal, így kényelmesen gyalogolhatsz az épületek között. Jól érted: ez nem egy 50-100 méteres felüljáró, ami összeköt egy metrómegállót egy plázával, hanem egy több kilométer hosszú utcahálózat a magasban.


A fenti járda-hálózat épp itt van: a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa körül.


És amiért szeretjük Dubai-t: a régi, mór stílusra hajazó arab építészet és kultúra is képviselteti magát. A későbbiekben bővebben lesz szó arról, hogy jelenik meg itt a régi és az új világ egyesülése.


És a végére egy kis tengerparti luxus. Az a vitorlát utánzó épület ott középen bizony a világ egyetlen 7 csillagosnak tartott szállodája, a Burj al Arab, ahol egyetlen éjszaka 600 ezer és 3 millió forint között mozog.


Ha sikerült felkelteni az érdeklődésedet ezzel a kis ízelítővel, akkor maradj velem, mert hamarosan jönnek a részletek... 😉

4 megjegyzés:

  1. sikerült bizony! :):) már sok-sok képet láttam Dubairól ismerősök átutaztak ott, a lányomék is többek között, az anyóstárs nyaralt ott egy hétig, de mindig jó más szemével is felfedezni az ismert dolgokat :):) Az egyik ismerősöm pl még síelt is az ottani fedett síterepen, ami azért elég érdekes, ha kint +50 a hőmérséklet :)

    VálaszTörlés
  2. Jöhet a következő rész! Mindig is érdekelt mi olyan jó dubájban. Engem a városok sosem fogtak meg, de TAO szűrőn át egész érdekes!

    VálaszTörlés
  3. L: igen, van ott bizony pár érdekes, és már nevetségesnek nevezhető dolog is :)

    Krikszi: dehogy, csak hazafele Nepálból ott szálltunk át, és úgy voltunk vele, hogy akkor már érdemes megállni pár napra :)

    Daru: hamarosan...

    VálaszTörlés